יזמות כללית //
מדריך לפתיחת עסק - מהלכה למעשה
פתיחת עסק הינו תהליך חשוב ומורכב ממספר שלבים שאותם נפרוט במדריך לפתיחת עסק.
1. הגדרת סוג העסק:
עוסק פטור – הינו עסק שסה"כ הכנסותיו עד 100,000 ₪ בשנה, לא מתעסק במע"מ( לא גובה ולא מזתכה). עסק פטור מדווח לרשויות המס אחת לשנה, ואינו מוציא חשבונית אלא רק מסמך קבלה לאחר התשלום על העסקה. הערה: ישנם עסקים שאינם מאפשרים פתיחת עוסק פטור, עיין: תקנות ערך מוסף, סעיף 13
עוסק מורשה – הכנסותיו מעל 100,000 ₪, המסמך החשבוני הקובע שאותו בעל העסק מדווח הינו חשבונית מס. (העסק מזדכה על מע"מ על רכישות של העסק, וגובה מע"מ על מכירות העסק), פעם בחודש או חודשיים העסק מעביר תשלום מע"מ בניקוי הרכישות.
חברה בע"מ – עסק בעל ישות עסקית ומשפטית נפרדת מבעלי העסק כשמטרתה העיקרית עשיית רווחים. חברה בע"מ מצריכה ניהול חשבונות ע"י מנהל חשבונות והגשת דוח שנתי מבוקר ע"י רואה חשבון. הדיווח למע"מ והמסמכים החשבונאיים כמו בעוסק מורשה.
2. איפה נרשמים:
תחנה ראשנה היא רישום במע"מ – מס ערך מוסף, שם רושמים את שם העסק ובעליו וחשבון הבנק שהעסק ינוהל בו. סיום התהליך הינו קבלת תעודת עוסק רשום במע"מ.
התחנות הבאות ( לא משנה בסדר) – למי שבוחר לעבוד עם רואה חשבון או מנהל חשבונות, יועץ מס מומלץ לחתום על מיפוי כוח ויבצעו את הרישום עבורו.
רישום מס הכנסה – פתיחת תיק ניכויים, סיום תהליך קבלת אישור על גובה ניכוי מס במקור (מומלץ אפס) ואישור על ניהול ספרים.
רישום ביטוח לאומי – חובה לעסק שמעסיק עובדים
מס הכנסה וביטוח לאומי מצליבים ביניהם את המידע.
3. צריך ללכת לרשות המקומית?
התשובה היא רק עסק הטעון רישוי (רישוי עסק) חייב להירשם ברשות המקומית במחלקת רישוי עסקים. רוב העסקים הקטנים הינם פטורים מרישוי. מדריך לרישוי עסקים
- גם לעסקים שאינם טועני רישוי יש ממשקים עם הרשות המקומית כגון, מיקום העסק במקום מותר בלבד ,תשלום ארנונה לעסקים, תשלומי אגרות לעסקים לפי מדיניות מקומית, שילוט העסק חייב להיות מאושר ע"י הרשות ובדרך כלל מחויב באגרת שילוט.
4. מה מגיע לי כבעל עסק?
הגוף המטפל בעסקים קטנים ובינונים הנו המעוף (הסוכנות לעסקים קטנים) הפרוס ברחבי הנגב המזרחי.
ישנם גופים פרטיים רבים הנותנים שירותים בתשלום אך מומלץ קודם לבדוק למה אתם זכאים במעוף. ישנם גופים ציבוריים נוספים המסייעים לעסקים כדוגמא פרויקט נובה, מרכז בנג'יס.